OKK Zeeland

Mei | Wijnaktie De Rijckere-orgel

Van de 18e -eeuwse Vlaamse orgelbouwfamilie De Rijckere zijn slechts een tweetal instrumenten bewaard gebleven: een drieklaviers-orgel dat in 1779 gebouwd werd voor de Oostkerk te Middelburg en een kleiner orgel dat in 1776 gebouwd werd voor de Hervormde kerk te Axel. Het laatstgenoemde instrument werd in 1924 overgeplaatst naar de Protestantse kerk te Beek (Limburg, NL) en is recent te koop aangeboden wegens voorgenomen kerksluiting.
De Stichting De Rijckere-orgel 1776 wil tot aankoop van dit instrument overgaan en het instrument plaatsen op de achtergalerij van onze St. Augustinuskerk. Hiermee wordt voldaan aan zowel de wens van de verkopende partij als de verplichting van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), het instrument te huisvesten in een monumentaal gebouw.
Via de volgende twee linkjes kunt u nader kennismaken met het door ons te verwerven orgel:
https://www.youtube.com/watch?v=w1l2gAVHF64
https://www.youtube.com/watch?v=kDSSs_uS0Gg
Voor verdere informatie over het orgel, onze stichting en onze activiteiten verwijs ik graag naar onze website: https://www.derijckereorgel.nl/

Wijnaktie
In samenwerking met Wijnkoperij & Wijnbar Vliegendt Hert uit Middelburg hebben we twee speciale “De Rijckere-wijnen” geselecteerd. Het betreft een Franse witte wijn (Chardonnay-Viognier) en een Franse rode wijn (Merlot).
 
Beide wijnen komen uit de Languedoc. Sinds de start van de verkoop in december 2020 hebben we al heel veel positieve reacties ontvangen over de kwaliteit van deze wijnen. Ideaal om zelf van te genieten of om weg te geven als cadeau of relatiegeschenk. Door het kopen van deze De Rijckere-wijnen, helpt u ons het project te realiseren.
De wijnen zijn te koop per doos van zes flessen en per fles. Een doos met zes flessen kost € 50,-, de prijs per fles is € 8,95. Vanaf 12 flessen wordt de wijn gratis thuisbezorgd op Walcheren en de Bevelanden. Via deze link kunt uw de wijn eenvoudig bestellen: https://www.derijckereorgel.nl/wijn
U krijgt binnen 24 uur per email een bevestiging met de betaallink en informatie over de bezorging.
Uiteraard is de wijn ook te koop en af te halen bij onze activiteiten en na afloop van de zondagse vieringen.

Met hartelijke groet, namens het bestuur van Stichting De Rijckere-orgel 1776,
Bram de Wolf, secretaris


2019 Cuvée De Rijckere – CHARDONNAY VIOGNIER
L’AUDE – LANGUEDOC
 Perfect huwelijk van sappige fris ronde Chardonnay, met de gedistingeerde Viognier. De kleur is helder goudgeel. In de neus delicate aroma’s van tropisch wit fruit, witte bloemen en een toefje hazelnoot. De smaak is mondvullend met tonen van abrikoos, perzik, appel en wat karamel. De afdronk is droog en aanhoudend fris. Heerlijk als aperitief of bij geitenkaas, witvlees- of visgerechten.

2019 Cuvée De Rijckere – MERLOT
L’AUDE – LANGUEDOC
Deze Merlot is gemaakt van 20 jaar oude stokken van de zonnige zuidhellingen uit de buurt van Carcassonne. In de neus treffen we gul fruit van bessen en bramen, de smaak is rijk met tonen van bosfruit en subtiele kruidigheden. De afdronk is lang en aangenaam. Heerlijk bij jong belegen kazen, charcuterie en pastagerechten.