PDF Print

De Engel van de Kuiperspoort

Op zaterdag 18 november zal onze kerk locatie zijn voor de laatste uitvoering van de theatervoorstelling De Engel van de Kuiperspoort. Een van de zangers, Tiemen Goossens, een buurman van de kerk en oud-collega aan de Hogeschool Zeeland, heeft gevraagd of onze kerk daarvoor beschikbaar is. Hiermee staat onze kerk meteen in het programma van Middelburg 800 (www.middelburg800.nl).

De Engel van de Kuiperspoort is een muzikaal verhaal uit de Gouden 17e eeuw van Middelburg. Een avondvullende productie waarbij het verhaal wordt verteld in de vorm van vaak meerstemmig gezongen Nederlandstalige liederen, afgewisseld door monologen en dialogen.
Als enigszins “opvliegende ”zoon van een VOC bewindhebber behoort Maarten Floreins tot een welgesteld gezin dat een patriciërs huis bewoont aan één van de kaaien in de welvarende Zeeuwse hoofdstad. De achterzijde van de woning grenst aan de Kuiperspoort en daar ontmoet Maarten als jongetje van tien voor de eerste keer zijn Engel. Deze (alleen voor hem waarneembare) Engel wordt een vertrouwde verschijning en dient vanaf dat moment als zijn klankbord. Het verhaal volgt de ontwikkeling van het contact tussen beiden.  
Het verhaal is geschreven door Tiemen Goossens en de regie is in handen van Narhea Goossens. En verder met Johanneke Baaijens (vocalen en fluit), Linda Muis (vocalen), Tiemen Goossens (vocalen), Anthony Burger (slagwerk), Henk van Hoven (bas), Patrick Martens (gitaar), Ferenc Hannewijk (toetsen), Jan van Berkel (acteur) en Emma van Berkel (actrice)

Meer informatie: middelburg800.com/agenda/de-engel-van-de-kuiperspoort

OKK Zeeland | P/a Windwijzer 38, 4336 KZ  Middelburg | 06-28700189 | r.robinson@okkn.nl