PDF Print

2017: Hongersnood Oost-Africa

Door een combinatie van extreme droogte, effecten van klimaatverandering en geweld, heerst in maar liefst vier landen een hongercrisis: Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid Soedan. In totaal hebben meer dan 20 miljoen mensen te weinig voedsel. 1,4 miljoen kinderen zijn ernstig ondervoed.

De 11 bij Giro 555 aangesloten hulporganisaties willen samen zoveel mogelijk geld ophalen voor hulp aan de door honger getroffen gebieden. Dat geld is hard nodig om de hulpverlening verder te kunnen uitbreiden, omdat ook de voedseltekorten door tegenvallende oogsten steeds verder zullen toenemen. Samen willen ze een nog grotere ramp voorkomen.

De actie richt zich op bovengenoemde landen, waar zich de ergste honger afspeelt, én op een aantal buurlanden waar ook ernstige voedseltekorten zijn. Door de toestroom van vluchtelingen stort de voedselsituatie ook in de buurlanden in snel tempo in.

De actie heeft tot nu toe al een flink bedrag opgeleverd, maar de ramp is groot. De situatie dreigt nog te verslechteren. Meer hulp is dus nodig. De actie loopt daarom nog enkele maanden door.

OKK Zeeland | P/a Windwijzer 38, 4336 KZ  Middelburg | 06-28700189 | r.robinson@okkn.nl